Kepiye carane nggawe kerajinan dhewe nganggo Resin Epoksi Casting?

Penggemar DIY bisa kanthi gampang nggawe potongan individu sing apik kanthi nggunakake resin epoksi.Amarga versatility resin sintetik, meh ora ana watesan kanggo kreatifitas ing desain.Materi sing bening kristal dadi penampakan nyata kanthi unsur cilik sing digabung kayata kembang, mutiara utawa partikel glitter.Artikel ing ngisor iki nyedhiyakake tips lan trik sing migunani kalebu instruksi babagan carane nggawe kerajinan resin epoksi.

news-1-1

Napa casting resin epoksi dadi populer ing barang-barang DIY?

Ana rong komponen casting resin epoxy, A part punika epoxy resin lan B part hardener.Rasio pencampuran yaiku 1: 1 kanthi volume, sing luwih gampang kanggo hobi DIY utawa pamula.Iku ora mambu nalika nindakake casting.Lan iku Cairan, viskositas kurang apik kanggo jamur.Ana akeh gagasan sing bisa dicoba lan teknik sing ditindakake kabeh gampang lan meh kabeh wong bisa nindakake.

Sampeyan bisa kanthi gampang tuku produk saka toko kerajinan lokal utawa ana akeh produk sing kasedhiya online.Kanthi cara iki sampeyan bisa miwiti proyek kerajinan resin kanthi nggunakake cetakan sing kasedhiya.Ing tangan liyane, yen sampeyan luwih pengalaman, sampeyan bisa miwiti saka ngeruk lan miwiti nggawe cetakan dhewe.Iki tegese sampeyan bisa ngatur kerajinan sampeyan luwih akeh.Ana akeh tutorial lan video sing kasedhiya online babagan Cara nggawe kerajinan resin epoksi, uga lokakarya lan kursus sing bisa ditindakake.

Apa Perlengkapan sing sampeyan butuhake nalika nindakake?

Preparation tansah penting, supaya bahan apa sampeyan kudu miwiti?
● Casting Resin Epoxy
● Epoxy Resin Mould (sampeyan bisa nggawe dhewe)
● Werna lan pigmen resin
● Pengisi: glitter, kembang garing, manik-manik, foto lsp.
● Kertas Lilin utawa Tikar Kerja Resin
● Sarung Tangan Lateks
● Gelas ukur cilik 3 utawa luwih
● Remet botol bumbu (opsional)
● Blow Dryer, Toothpicks lan sawetara teken es loli
● Kothak utawa wadhah kosong kanggo nutupi karya sampeyan
● Cepet Pangatusan Adhesive

news-1-2

Kepiye carane nggawe kerajinan sampeyan?

Ing kene kita nuduhake pandhuan Cara nggawe kerajinan DIY nganggo resin epoksi minangka langkah ing ngisor iki:

3.1 Persiapan
Nyelehake kertas lilin lan siapake kabeh kanggo digarap ing meja kerja, ing papan sing duwe ventilasi sing apik.Kertas lilin utawa tikar resin mung ana kanggo njupuk resin sing bisa netes mudhun.Priksa manawa sampeyan duwe meja tingkat, supaya campuran resin uga bisa tetep sanajan sajrone proses ngruwat.
Nyelehake pangisi lan kabeh persediaan liyane, nalika sampeyan lagi sibuk ing papan iki, resin lan hardener menyang banyu panas.Pemanasan bakal mbantu nyegah umpluk udhara lan uga campuran bakal dicampur kanthi luwih jero.

3.2 Campuran resin lan pewarnaan
Resin Epoxy Casting sampeyan gampang digarap.Sampeyan duwe Resin lan hardener, sing banjur dicampur ing rasio 1: 1, utawa bagean sing padha.Sampeyan kudu tindakake pandhuan ing labels persis.Sampeyan bakal duwe rong cangkir ukuran, siji kanggo resin lan liyane kanggo hardener, saben karo jumlah sing padha nang.Nyampur iki ing tuwung liyane sak tenane, nggawe manawa kanggo scrape sisih lan ngisor cangkir.
Sampeyan saiki bisa nambah werna resin kanggo dicampur, nyampur sak tenane karo alat nyawiji utawa Popsicle stick.Ing tahap iki, sampeyan uga bisa nambah glitter menyang campuran.Yen sampeyan pengin nggawe luwih saka siji werna, sampeyan kudu nggawe iki ing cangkir kapisah karo campuran resin Panjenengan.

3.3 Proses casting
Yen wis rampung nyampur, sampeyan bisa pour menyang cetakan.Sampeyan uga bisa pour resin menyang botol condiment, kanggo pouring luwih tepat.
Nambahake pangisi: Pisanan, tuangake lapisan resin menyang cetakan banjur tambahake barang sampeyan.Yen perlu, pour lapisan resin liyane ing item kasebut.Ati-ati supaya ora ngisi cetakan akeh banget.
Sawise resin wis diwutahake, njupuk tusuk untu kanggo mbusak kabeh gelembung.Sampeyan uga bisa njupuk pengering rambut kanthi sithik kanthi panas dhuwur, nanging pesthekake yen dicekel ing kadohan lan alon-alon mudhunake.Sampeyan ora pengin jotosan resin metu saka cetakan.Amarga potongan cilik, tusuk gigi kudu apik.

3.4 Ninggalake tamba
Resin njupuk 12 kanggo 24 jam kanggo nambani rampung ing 25 derajat C. Wektu hard final gumantung ing suhu lan volume nyawiji.Priksa manawa tutup nganggo kothak utawa wadhah, supaya ora ana bledug utawa barang liya sing bisa mlebu ing resin nalika isih ngobati.

3.5 D-molding
Sawise resin wis diobati kanthi lengkap, sampeyan bisa mbusak barang-barang saka cetakan.Wektu perawatan sing bener kudu ana ing label produk resin bebarengan karo instruksi.Kadhangkala pinggiran sing cetha dibentuk, mula kanthi ati-ati nalika bongkar barang sampeyan.
Sampeyan uga bisa nggunakake semprotan release jamur, kang mbantu karo proses demolding.Semprotan iki kudu ditrapake sadurunge sampeyan tuangake campuran resin menyang cetakan.

3.6 Polishing lan rampung
Sawise sampeyan wis demolded item lan sampeyan nemokake sawetara sudhut cetha, sampeyan bisa mbusak iki nganggo sandpaper alus-grit.Kanggo entuk sinar sing apik, sampeyan uga bisa nggunakake tempel polishing resin.Aplikasi polish nganggo kain alus.Nggunakake Crystal Clear Resin uga bakal nambah efek gloss bening.Utawa bisa duwe sawetara mesin polishing profesional yen perlu.

Tips kanggo mbantu Kerajinan Resin Epoxy sampeyan tahan suwe

● Wigati kualitas lan jinis resin.Resin epoksi paling apik kanggo jinis kerajinan iki.Apa resin digawe kanggo doming utawa cetakan?Apa merek sing paling apik?Tansah nimbang pitakonan iki.
● Kabeh Resin kuning kang lembur, nanging gumantung ing merek, sampeyan bisa njaluk produk sing bakal ndawakake wektu sadurunge yellowing mranata ing.
● Sampeyan kudu tetep nyimpen lan nyimpen Kerajinan resin adoh saka langsung suryo srengenge.
● Aja ninggalake kerajinan ing papan sing panas banget, amarga bisa rusak.Contone, aja ditinggalake ing srengenge langsung ing mobil sampeyan.
● Resin bisa njupuk goresan ing permukaan.Kayata yen sampeyan nggawe dering resin utawa perhiasan, luwih apik kanggo ngurus yen sampeyan kerja.Akeh krim, lotion, minyak wangi bisa uga duwe bahan kimia sing bisa nyebabake karusakan jangka panjang, utamane bahan kimia sing kasar kayata penghapus cat kuku.Coba elinga mbusak dering sadurunge nggunakake produk kasebut.
● Simpen kerajinan ing wadhah sing adhem, peteng, luwih becik kedap udara.


Wektu kirim: Nov-09-2021